Thursday, July 7, 2011

First Batch MBBS - Library Friendly Orientation

Tajuk nak gempak kan?

haha.. aku saja bagi tajuk gempak² sebab nak nampak mesra rakyat skit kan.

tak ada la nampak dull sangat.

nie tuan hamba nak berceriter skit.

smalam bdak MBBS yg first batch dah masuk.

akceli dah start hari isnin haritu.

tapi baru hari semalam kelas bersama cikgu Jah dgn cikgu akmal baikhatie tersenarai dalam jadual orentasi MBBS smalam kul 10.

so saje nak bagi korg relax² dengan hadiah halwa mata dengan aktiviti ktrog bwat smalam.

memula kelas, membebel la dekat depan diorg tentang library abcdefg sampai z.

lepas tu ktrog bwat kuiz (yang nie part paling interesting), bagi soalan tanya and suruh diorg tulis dalam kertas.

solan-soalannya berupa:
1. 2 rules library
2. ape yg diorg tak bule bawak dlm library
3. ape itu opac
4 ape 2 service library bagi
5. suruh diorg carik call number berdasarkan author and title
6. suruh diorg carik title ngan author berdasarkan call number
7. suruh diorg define ape itu QS, W, QZ, WL.
8. suruh diorg define call number utk immunology, physiology, biochemistry and surgery
9. mcmane nak log on to e-library
10. ape itu online resources.

alar..

senang jek.

aku bagi diorg bwat nie 20 minit.

skejap jek diorg bwat da siap.

pandai dowh mereka.

ahaha.. menyesal aku tak nak baca buku bio dluw.

bak kate org putih eye candy.

so, enjoy...


apa cikgu buat, awak mesti buat ya murid²..

hana tajima sedang memberikan keterangannya di kandang saksi.. mahkamah ambil keputusan utk berehat selapas mendengar keterangan saksi..

macho man sedang menerangkan sesuatu kepada anak² muridnye..

mak aku kata, jangan sesekali panjat pokok keladi... eh tinggi ek pokok keladi? haha

caiyoukk2....

siap bincang agy jawapan. ceyh mcm exam final lak..

hehe suka diorg mencarik.. tengok la diorg. happy jek carik.

so anyway, diorg enjoy dgn orientation ktorg bwat.

pada masa² depan ktorg akan bwat lagik sbb feeedback okey.

diorg enjoy.

aku pn happy tengok diorg happy.

regards,

Ahmad Akmal

9 comments:

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

macho man???
machooonyeee (tangn di bontot, mulut temuntah2)

madmal said...

alar.. relaks ar.. jgn ar cemburu.. huhu..

LuLu BO0WLartt said...

wow best r korg nye orientation.. MC dlu pnh nk wat cmni, tp librarian lme nk wat siap ade hadiah.. dsebabkn sponsor yg da konfem2 xde, xjd la orientation cmni.. tp korg wat ni okla xyah hadiah2...

madmal said...

alar. hadiah ktorg ta bagi ape sangat pown. cuma bagi diorg pen. tu pun kawtim dgn marketing. so dapat la diorg Pen sorg satu. huhu. yg penting ada inputnya.

ZuRa said...

bestnye.... jadi seronok lak tgk.. hehehe

madmal said...

mesti la best u oll nie.. tengok la sape yg buat. :D

LuLu BO0WLartt said...

kemal: motip bangga diri?? hahhahaa.. kire ok la marketing nk kautim.. klo kt sini xde nye...

Zura: mampoo ke HQ nk wat? hahahha

madmal said...

ape lagi zura. rasa tercabar tak? huhu

zariffzarifah said...

pasni bg soalan super susah mcm indeks ke,bahan rujukan yg takleh dipinjam ke ala pendek kata yg susah2 la hehe...