Monday, June 6, 2011

Barang Baik

Saje nak kecow kat geng Library. Sebab kat tempat laen kecow tak make sense kan. Sebab benda yang akan aku tunjuk ialah benda-benda library M.

 
"kat tempat laen kecow tak make sense kan"

Nak citer, yang hari Jumaat lepas 3 Jun 2011, Library M JB telah recieved barang baru. Baru baik. Barang baik ini terdiri daripada barang-barang yang tak berguna bagi orang-orang kampung bandar seri alam ni, tapi berguna la untuk Library M jb. Barang-barang yang di maksudkan ialah laminating machine, cutting board, binding machine, troley dan book end.


Ini ialah cutter board. classic gitu.. board dia dalam bentuk papan...


ini ialah binding machine. hehe. macam typewritter. sumpah aku ta geti guna benda nie.


ini ialah trolley baru ktorg. dua lagi you~~


cuba tengok la kaki sape tu? haha
Pasa hari tu citernye bermula pabila di jb campus nie hujan.... lebat la jugak.. tetibe dapat panggilan daripada guard kata ada lorry barang masuk. ehe.. excited la jugak. hoho. aku pn turun deras meredah hujan yang lebat untuk mengangkat barang-barang di atas. haha. mengarut jek. ta ada la.. lori driver tu yang tolong angkat kan.. so abes citer.
 
 "tetibe dapat panggilan daripada guard kata ada lorry barang masuk"

Selain dari itu.. kat blakang library nie jgak ada kerja-kerja pembikinan tile atau mozek atau lantai atau apa-apa yg korg nak panggil tempat berpijak nye kaki korg tu har.

kerja-kerja pembikinan sedang dalam perjalanan. eh betul ke ayat? haha

Pagi nie tengok sumenya dah siap.. tapi semak-semak jek lagi. abes karpet library kena debu diorg dok pijak-pijak. huhu. oraite. dah habes citer. happy ending story tak cam nie? haha

yg nie pulak ta ada kena mengena dengan orang-orang kampung seri alam ya. pelik la tp gajah nie punya gading cacat sebelah~ huuhuhu
oraite chiow~

Ahmad Akmal

6 comments:

LuLu mErePEk said...

Hahahaha cakap pasl cutting board, aku teringat peristiwa MC..
Aku request "paper cutter" stand for cutting board la kn, skali die bg pisau kecik tu (touch knife).. Bile aku tnye, mne "paper cutter"? die jwb, inila paper cutter. Bijak x admin staff MC???

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

perlu ke letak gambo kaki i yang macam model tu? gajah tu ape motip??

ila: hahaha..orng2 M sangat la bijaknye ilaaa oiiiii.....sape kah gerangan nya yang bagi touch knife as paper cutter?? hahah

LuLu mErePEk said...

hahaha sape lg klo bukn itu vittiyah??? hahaha so smpai sekarang la xde paper cutter kt MC ni...

Zariff Zarifah said...

staff ia sgt educated 2 lah pasal... hadoiii

madmal said...

hohoho..

nelly said...

terbaik !
haha