Monday, April 18, 2011

:: Cam Best Jew :: Ni BaRRu nk CiTe PasaL CamPinG AriTu..

Hai teman2... Ni first time aku torai jek ni.. gigil la gak nk wat blog.. aku men terjah je tulis eh... (sbb ila dah sound member2 sume xnk berkarya). Teman2, lupe ke yg kite ada g camping sm2 awal2 dulu?? sampai ati lupe.. meh aku remind balik la.. Pada masa dulu (aku lupe tarikh.. leh x? hampeh), kami sume ada g camping kt Sg. Congkak.. artis yg datang x lain dan x bukan ialah bosh n wife (swit family), atie, ila, zura n pija (group Gebuzz gebazz), alip, arit n kemal (group jantran bajek sasa). Masa ni za xdpt ikut atas sbb2 yg x dpt nk dielakkn. Tp xpe za, ko ttp dlm ati kami..

Perancangan Bermula bile kami kene beli barang bagi pihak mereka2 ni.. (harus la pmpn bek ati kene beli kn??? hahahaha)








Lepas beli barang n kepenatan, kami balik rmh ati n suh la alip n arit basuh ayam sbb kami dah penat tahap gaban..(aritu ialah kali pertama alip siang ikan tau.. org kg wei, alip siang ikan... hohoho) dorg pon basuh ayam (walaupon siap kene basuh 2 kali kerana tak bape nk bersih. hahahah).. time ni yg bestnyer ktorg wat suprise sbb pija n kemal dah sampai.. arit siap nk nanges tgk pija sanggup datang dari jauh kerana beliau. hahaha. Pas pija dtg tu pe lg beliau menjadi mangsa utk perap ayam tu.. hahahah (kemal dah selamat tidoo.. penat bertolak dr JB.







Ke esokkan ari nya (nasib x bape nk baik sbb ujan la), kami pon nek 3 kete g Sg. congkak. Klaka ms ni sbb bos ala2 terkejut nmpk pija (die bajek pija xjoin sbb pija dah mengundurkn diri awl2 dulu). Kete ila bw grup Gebuzz n kete kemal bw grup jantran n kete bosh bw tuan puteri beliau la..




Smpai jek ktorg check in n pening pale camne nk wat BBQ. Maklum la ujan kot.. Camne nk idupkn api.. Disebabkn kami dah sewa 2 chalet, kami pon wat chalet tu cam atok ktorg pny.. ktorg wat je BBQ kt sebelah rmh. hahahah.. gegeh gile ms tu nk idup kn api.. (dah cam zaman batu gak tau).. Last2 idup gak.. Grup Jantran and swit family kene la bako BBQ dulu yek.







Sebagai pmpn santek, kami pon g la bersiram dulu di sungai. walaupon ujan renyai2, ktorg peduli pe.. TERJUNNNNNNN... Lps puteri nek bersiram, harus la terus makan kn?? (ngelat gile. hohohoh). Tapi kami berhati perut la. Lps makan baru kami lepaskan mereka g mandi.. Pmpn lak g men bako2.. Seronok tol makan... Bos pon bukan men lagi makan. Cian Kak peah kami asik kene bako ayam je dari awal.. Rajin tol beliau.. Seb bek mantain putih lg tau... Opsttt... Pastu ada la sesi amik gambo skit.. Pastu bosh nk balik sbb dah petang.. Die x tido sana cam ktorg.. Pasangan baru berkahwin la bosh kata.. errrrkkkk.. Pastu ktorg tapaukn bosh ayam skit utk sambung ratah lg.. Kami pon sambung MANDIII lg.. heheheh


5 comments:

eiYLa FasZeiYLa said...

29 Januari la Cik Zura.. Kite yg p book chalet pon x ingt kew??? Saat ni mmg sgt best hokkay...

cikasutinggi said...

yeahhhh...suke..suke..suke..

madmal said...

gambar terakhir skali paling terbaik. how sweet :)

eiYLa FasZeiYLa said...

He3 tp gmbr org tido kepenatan tu pon swit gak...

madmal said...

ceh kwangasam.. huhu